Hans Klaasse

Wie ben ik eigenlijk en wat is mijn achtergrond?

Op deze pagina wil ik iets vertellen over mijn professionele achtergrond. Daarnaast heb ik in de afgelopen  bijna 40 jaar veel bestuurlijke- en maatschappelijke functies mogen bekleden. Op verzoek stuur ik graag een volledige CV van mijn bestuurlijke activiteiten en ervaring.

Ik ben sinds 1979 werkzaam in de accountancy en consultancy. Tot en met 1998 als directeur/eigenaar van ‘Klaasse&Klaasse Accountants en Belastingadviseurs’, een accountantskantoor met drie vestigingen en 85 medewerk(st)ers. Naast accountancy (AA en RA), belastingadvies en juridische advisering was ‘Klaasse&Klaasse’ -middels ‘Klaasse&Klaasse Consult’– sterk gericht op ondernemersadvies en MKB consultancy.

De ‘Klaasse&Klaasse organisatie’ is op 1 januari 1999 opgegaan in Deloitte Accountants. Ik ben vanaf die datum toegetreden als partner tot Deloitte. Naast landelijk directeur van Deloitte MKB Advies ben ik o.a. vestigingsdirecteur van kantoor Rotterdam en regiodirecteur ‘Rijnmond-Rivierenland’ en function-leader Deloitte Juridische Adviseurs geweest. Ook heb ik aan de wieg gestaan van ‘Deloitte Management Support’, een samenvoeging van ARS (Audit Related Services), Deloitte MKB Advies en andere kleine adviesgroepen op het gebied van de profit – en de public sector.

Vanaf 1 juni 2008 t/m 31 mei 2012 ben ik bij ‘acconavm adviseurs en accountants’ werkzaam geweest als (regio)directeur en lid van het landelijk managementteam. Ik heb daar o.a. de functies van directeur praktijkontwikkeling en innovatie, directeur corporate finance, en regiodirecteur mogen vervullen. Veel verschillende functies -in een vooraf overeengekomen periode van vier jaar- binnen een groeiende en ‘zoekende’ fusieorganisatie met 1500+ medewerkers. Samen met Mario Klemke (CIO acconavm) ben ik o.a. de bedenker van ‘Ellen4Biz’, “de digitale boekhouder op de hoek”.

Naast de accountancy en fiscaliteit is mijn grote passie: management consultancy en organisatie advies. Ik ben Organisatie Adviseur (OOA), Business-Coach (ICF), Business Mediator (ICMA), lid van de OOA en ingeschreven als CMC (Certified Management Consultant) in het register. Verder sta ik ingeschreven -als lid- bij het Register Belastingadviseurs (RB), de Vereniging voor Fiscale Mediation (VfM) en de Vereniging voor Belastingwetenschap. Daarnaast ben ik ADR Master Negotiation, geregistreerd Rechtbank Mediator, Register Mediator, Conflict Coach (ICR) en volledig gecertificeerd ADR (Full Cerified) Arbiter.

Ik ben het liefst ‘adviseur’, ‘raadgever en vertrouwenspersoon’, betrokken, persoonlijk en met hartstocht.

In 1989 heb ik samen met Hans Versluijs KVA Klaasse&Versluijs Adviseurs (KVA Groep) opgericht. Met drie vestigingen (Vlaardingen, Gouda en Maastricht) was dit een middelgroot organisatieadvieskantoor. KVA Groep was ondermeer lid van de ROA (Raad voor Organisatie Advieskantoren). Verandertrajecten, fusies (in gezondheidszorg, onderwijs en overheid) en opleiding en training waren kernactiviteiten. Een innovatief bureau in een boeiend tijdsgewricht.

Kijk voor een overzicht van mijn andere actuele professionele bezigheden op ‘Mijn huidige activiteiten’!

 

 

 

 

 

 

© Hans Klaasse.